Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

„Еко-фантазии” за Световните дни на младежка активност и Седмицата на Земята

 

На 19 април, петък, предстои заключителната част на конкурса „Еко-фантазии”. В 18.00ч. е предвидена изложба на всички творби, участващи в инициативата. В 18.30ч. в Концертната зала на Младежки дом започва награждаването на победителите, което ще е съпроводено с изпълнения на Балетна формация „Търговище”, Християна и Рая от формация „THE CRYSTALS”, Модерен балет „ВЕГА” и вокалната група на Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче”.
Интересът към второто издание на конкурс „ЕКО-ФАНТАЗИИ”  и тази година беше много голям – включиха се 15 колективни и над 100 индивидуални участника - от 1 детска градина, 8 училища, с по няколко ателиета и 1 клуб от Обединен детски комплекс. Получените над 100 творби са създадени с много майсторство, сръчност, въображение и мисъл за опазването на природата. 35 са наградите, които ще раздадат организаторите – за най-оригинална еко-идея, за най-прецизна изработка и за висока художествена стойност.
Конкурсът „Еко-фантазии”, се организира от Младежкия информационно-консултантски център към Младежки дом – Търговище. С него участниците и инициаторите  отбелязват Световните дни на младежка активност и Седмицата на Земята.
„Всяка година, в края на месец април, младите хора от цялото земно кълбо се включват в Световните дни за младежка активност. Те използват силата на позитивните действия, творчеството и общуването, за да променят света, в който живеем. И тъй като по традиция в тези дни отбелязваме също Седмицата на Земята, ние решихме чрез конкурс „ЕКО-ФАНТАЗИИ” да провокираме творческото  мислене на младежите към артистично рециклиране на ненужни вещи или материали.” – коментираха организаторите.
Конкурсът е част от проект “МИКЦ – Търговище - информация и консултация за младите хора“. Финансира се от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” към образователното министерство и се изпълнява от Сдружение «Мисионис», заедно с Младежки дом и Община Търговище.

 

 

 

 

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.