Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Днес младежите от Клуба по журналистика, създаден към Младежки дом по проект „МИКЦ-Търговище – информация и консултация за младите хора”, ще посетят училището в село Плъстина. Компютърни кабинети, безплатни униформи и игрище с изкуствена настилка са само част от ежедневието на учениците там. Най-голям интерес предизвикват електронните интерактивни дъски, върху които те пишат, а всеки учител разполага с лаптоп, за да преподава урока си.

За краткото време от съществуването на Клуба по журналистика младежите, участващи в него, имаха възможност да посетят много интересни места и да научат „от извора” интересни факти и начини на работа. Идеята за такъв тип подход е на Антоанета Марчева – кореспондент на в.”Труд” и ръководител на клуба.

До момента младите хора с интерес към журналистиката, посетиха Областната дирекция на МВР в Търговище, където имаха възможност да видят какво е ежедневието в няколко от отделите и как изглежда ареста отблизо.

Следващите срещи бяха в Завода за стъкло „Тракия глас България”. С презентация накратко им бяха представени отделните цехове за изработване на плоско, домакинско, обработено и автомобилно стъкло  и този за огледала. Чрез специални очила те успяха да погледнат в нагорещените до 1 500 градуса пещи.

Седмица по-късно последва разходка из ромския квартал „Малчо Малчев”. Младежите разгледаха банята, видяха къщичките построени след наводнението през 2005г., посетиха един обикновен дом и кварталния магазин. Техен „екскурзовод” бе Детелин Петров, познат на всички като Джавката – лидерът на хората в квартала. Той им показа и големия тефтер с вересиите.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.