Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Голямо признание за Балетна формация „Търговище” на престижен фестивал

 

Голямо признание за Балетна формация „Търговище” на престижен международен фестивал


Награда за цялостно представяне на колектив спечели Балетна формация „Търговище” на 10-я Международен детски фестивал „С любов за танца”, който се състоя в Пловдив.

Отличието на Балетна формация „Търговище” към Младежки дом-Търговище, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева е сериозно признание за творческата работа на състава. Наградата е една от двете големи награди, които се присъждат на този най-престижен за България международен балетен форум. Самото участие в него е след провеждане на предварителна селекция.

 

През тази година в „С любов за танца”- Пловдив участваха състави от България /от градовете Варна, Велико Търново, Враца, Шумен, Габрово, Лясковец, Шумен, Търговище, Пловдив/ и чуждестранни състави от Македония, Италия, Русия и Англия.

Най-големите момичета от Балетна формация „Търговище” представиха на фестивала „Либертанго” и "Фламенко”. Балерини от средната възрастова група танцуваха „Музикален момент”, а „Болеро” бе най-новия танц, с който на сцената излезе дуетът Бусе Йълдъз и Дилек Мехмедова.

На галаконцерта, в последната вечер на фестивала, съставът на Младежки дом участва с „Либертанго”, а двете солистки танцуваха в постановката „Полонез” на доц. д-р Желка Табакова, по музика на Чейковски. Тя бе създадена в дните на фестивала от индивидуалните изпълнители и представена на закриването му.

Наградите на балетната формация са картина, дипломи за колективно и дуетно участие и подаръци от организаторите за всяко от момичетата.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2018

design compaskom©.