Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Шест първи награди за "ВЕГА" седмица преди годишния им концерт

 

Шест първи и една втора награда донесе на Търговище  Балет ВЕГА, към Младежки дом, от шестото поредно издание на международния детско-юношески фестивал   “Свят, изкуство и море“. Почти всички възпитаници на балета взеха участие в конкурса, който се проведе от 9 до 15 юни в курортния комплекс „Златни Пясъци“.

Участниците от нашия състав, разделени в четири възрастови групи, се състезаваха в категориите съвременни и характерни танци в конкуренция със състави от Русия, Украйна, Словения, България и други държави, като отново завоюваха челните места при колективите и звание Лауреат на фестивала.

Златен медал и звание Лауреат-първа степен получи и Лина Детелинова за соловото изпълнение на испански танц.

Танцьорите на Марианна Савова се отличиха с оригинална хореография, завиден синхрон, красиви костюми, техника на изпълненe  и артистичност.

„Вега” получи и голямото признание на организаторите за цялостното си представяне в конкурсната програма. Директорът на Фестивала  г-жа Олга Чакърова връчи  благодарствено писмо от името на международното жури и Управителния съвет на Сдружение „Свят, изкуство и море“ – България, адресирано лично до Кмета на Община Търговище.
„Уважаеми д-р Дарин Димитров, този колектив може и трябва да представя България пред целия свят, благодарение на професионализма, любовта към изкуството на което са се посветили, и на всеотдайната работа на техния ръководител г-жа Марианна Савова“ - се казва в благодарственото писмо.

Заслужените награди за отличното представяне на децата на Търговище идват в навечерието на традиционния годишен концерт на Балет ВЕГА, който ще се състои на 21 юни в залата на Младежки дом от 18,30 часа.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2018

design compaskom©.