Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"За България с любов" - първа самостоятелна изложба на Йорданка Петрова

Първа самостоятелна изложба, носеща име „За България с любов” откри в Младежки дом Йорданка Петрова.

Дани рисува в Клуб „Батик” вече 8 години. По думите на своя с ръководител Славка Георгиева, тя е търпелива, упорита и целеустремена. Тематиката, свързана с представяне на българската история, българските ценности и тяхното съхранение винаги е била важна за нея. Има много награди от конкурси, свързани с българския фолклор и народност.

Славка Георгиева:
„Дани е един от най-активните членове на нашето ателие. Внимателна, любопитна и търпелива беше още като дете в трети клас и продължава да е такава през всичките тези години. Сега, когато е голяма, забелязвам колко е целеустремена, колко е мотивирана, ясно поставя пред себе си своите цели и това изключително ме радва. Тя избра много патриотична тематика за своята изложба, трудна за изпълнение в техниката батик. Рисуването на портрети е сложна работа, особено когато се правят портрети на известни, характерни исторически личности, техниката батик още повече усложнява нещата, но Дани се справи прекрасно.”

Даниела Малчева:
„Мило момиче искам да те поздравя с твоята първа самостоятелна изложба и да ти пожелая тя да бъде началото на много осъществени твои желания и проекти. Нека светът пред теб да бъде като тези цветя - пъстър, шарен, изпълнен с много емоции, защото ти го заслужаваш”.

Дани Петрова:
„Благодаря на г-жа Георгиева и на клуба за тази възможност. Благодаря на всички вас че сте тук днес!
Защо България? От самото начало знаех,  че това ще е темата, защото обичам страната си, обичам рода си! Искам да споделя, че творбата в средата символизира българския трибагреник – гълъбът и бялото символизират чистотата, зеленото – красотата на българската природа, а червеното е признателност към хората, пожертвали живота си за свободата на България.
Обичайте страната си, уважавайте предците си и нека направим заедно България малко по-добра!”

ГАЛЕРИЯ


 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2018

design compaskom©.