Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Гран при и звезден финал за творческия сезон на "Вега"

 

БАЛЕТ  „ ВЕГА”  ПОБЕДИТЕЛ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС – ГРАН ПРИ  И ЗВЕЗДЕН ФИНАЛ  НА   ТВОРЧЕСКИЯ СЕЗОН

Ярко и запомнящо се бе участието на  Школа за модерен балет  „ Вега” в Националния детски фестивал „Звезден път”  - Разград  2017.

Само два дни след емоционалния  годишен концерт, препълнил за пореден път залата на Младежкия дом, възпитаниците на Марианна Савова завоюваха ново Гран При и призовите места в десетото юбилейно издание на конкурса.

Близо 60 танцьора  от балета се състезаваха  в категориите  Съвременни и Характерни танци,  и донесоха  много отличия - три първи места в I, II и III  възрастова група в Съвременни танци , I и II място в Характерни танци. Заслужена дойде и най-голямата награда на фестивала – Гран При , за цялостното въздействащо представяне на колектива във всички номинации.

Да припомним ,че „ВЕГА” е носител  на Гран При и от миналогодишното издание на конкурса. Това е трети поред  успех  на балета, в рамките на месец  от участия във фестивални прояви.

Марианна Савова:  „Чувстваме се удовлетворени, защото макар и напрегнат, краят на творческия сезон ни донесе признание и много успехи. В Разград  имаше силно Търговищко присъствие и в двата раздела на конкурса – за танци и популярна песен.Нашите деца видимо се открояваха с добрата си подготовка, качество на изпълненията и донесоха много награди за града.Чувствах се горда! Браво ,търговищки дарования!  Желая ви нови покорени върхове!"


назад

Copyright © www.cmditg.com 2018

design compaskom©.