Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

БФ "Търговище" представи града на балетен празник в Лясковец

Малките балерини от Балетна формация "Търговище" представиха града ни на 10-тата национална детско-юношеска балетна среща "Празник на балета"-Лясковец 2017. Организатори на събитието бяха Община Лясковец, местното читалище и танцова школа "Ритъм", с ръководител Валя Атанасова.

Момичетата на Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян показаха два танца - "Музикален момент" и "Цветно вдъхновение". Въпреки неподходящата за палци подова настилка, те бяха единствените участници, които танцуваха и двете композиции на палци.

За десетото юбилейно издание на празника в Лясковец среща си дадоха над 120 възпитаници на школи и студия - деца и младежи на възраст от 5 до 18-годишни, посветили се на магията на танца. Съставите бяха от Лясковец, Горна Оряховица, Велико Търново, Търговище, Варна и Шумен.

Търговищкият класически балет участва за първи път в този фестивал. Децата са много доволни от представянето си и от организацията на балетния празник.

По традиция, финал на творческия сезон за състава на Младежки дом ще бъде участието на солисти от Балетна формация "Търговище" в Международна танцова академия-Варна, с президент доц. Калина Богоева. Балетният форум ще се състои от 17 до 27 юли в морската ни столица.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.