Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Младежки дом – Търговище отпразнува Международния ден на младежта с ателиета по интереси

Младежки дом – Търговище отпразнува Международния ден на младежта с ателиета по интереси

 

По повод утрешния Международен ден на младежта /12 август/, Младежки дом - Търговище организира весел празник, наречен по традиция "Слънце в очите ти".

Деца и младежи от града и такива, които гостуват на роднини през лятото пяха, танцуваха и твориха  в ателиета по интереси. Гости бяха зам.- кметът Рая Матева, представители на общинска администрация, работещи с млади хора, родители.

В спортното ателие по авиомоделизъм младежи научиха как да сгъват самолети от хартия за най-далечен и за най-продължителен полет. След това се проведе състезание пред сградата на културната институция.

В работилницата по приложно изкуство всеки можеше да изработи цвете в техника „Плъсти”, използвайки специални игли, с които вълната приема най-различни форми.

Ателието по характерни танци събра много момичета на възраст от 5 до 15 години, които имаха възможност да разучат движения върху четири произведения, характерни за различни държави и култури.

В ателието по народни танци младежите разучаваха Дайчово хоро.

Последваха караоке забавления, при които беше достатъчно просто да обичаш да пееш и да се забавляваш, за да си изкараш страхотно, заедно с приятели на сцената.

Всички участници получиха подарък фланелка, торбичка или други материали с надпис 12 август - Международен ден на младежта.

 

Всички снимки можете да разгледате ТУК

 


назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.