Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Отново много награди за Клуб "Аероелит" от две световни купи

 

Състезателите от Клуб по авиомоделизъм „Аероелит”, към Младежки дом Търговище, се представиха на високо ниво и спечелиха 10 награди на две международни състезания.

Момчетата от клуб „Аероелит”, с ръководител з.м.с. Николай Николов, показаха отлични резултати на Световна Купа България и на Световна Купа София, две силни състезания с голямо международно участие, които се проведоха на летище Вълчитрън. Организатори бяха БФА и Централен авиомоделен клуб – София.

З.м.с. Николай Николов:
„Включихме се в двете състезания с петима авиомоделисти от клуба, които се представиха отлично, завоювайки много награди в двете състезания. Имаше участници от България, Швеция, Турция, Словения, Хървания, Германия, Румъния, Финландия, Кзахстан, Украйна и Русия. Много силни и тежки състезания. Присъстваха четирима европейски и трима световни шампиони, призьори от финали на световните купи. Момчетата от Клуб „Аероелит”  участваха и се представиха отлично и в двете възрастови групи – средношколци и мъже.

Наградите:

В Клас F1A - големи планери, за Купа България, при мъжете Борислав Терзиев спечели трето място.
В Клас F1A - големи планери, за Купа София, отново при мъжете, Борислав Терзиев спечели втора награда, а Мартин Стефанов – трета награда. И двамата се класираха преди европейския и световен шампион от Хърватия.

В Клас F1B - авиомодели с гумен двигател, за Купа България, при средношколците, Григор Димитров се класира на трето място.
Отново в Клас F1B - авиомодели с гумен двигател, за Купа София, при средношколците, Григор Димитров спечели втора награда.

В Клас F1H – малки планери, за Купа България, при средношколците Мартин Стефанов се класира на второ място. Той извоюва отново втора награда в същия клас на същото състезание, но при мъжете. В състезанието за Световна купа София, Мартин спечели още две отличия в този клас – две трети места при мъже и при средношколци. В съревнованието за  EuroChallenge  в този клас  Мартин Стефанов отново се качи на почетната стълбичка, спечелвайки трето място.

Нещо, което направи силно впечатление на организаторите и състезателите по време на двете купи бе постъпката на Ангел Ангелов от клуба, който размени части от собствения си модел с друг състезател, което му даде възможност да завърши състезанието. Това донесе на Ангел специална грамота за спортсменство.

Удовлетворен, щастлив и приятно изненадан съм от постиженията на момчетата, предвид краткото време за подготовка. Имахме и лоши моменти. Загубихме един модел, но като цяло състезанието бе много силно за нас. Благодаря на Данчо Кълнъков за помощта в подготовката на децата и за участието му в екипа ни по време на състезанията.”

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.