Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Балет „ВЕГА” откри новия творчески сезон с участие на фестивал във Варна

 

Дни преди старта на новия творчески сезон, балерините на „ВЕГА” участваха като гост изпълнители на международен форум в морската ни столица.

Представянето на новия и атрактивен индийски танц на „ВЕГА” се състоя на фестивала на индийската култура в аулата на Икономически университет, по специална покана от организаторите на събитието. Това е третото издание на фестивала „Индия-Варна”. В него участваха артисти от Холандия, Румъния, Индия, България и др., над 30 изложители и над 20 преподаватели, чиято цел бе да запознаят посетителите с мистиката и пъстротата на индийския бит и култура.


Марианна Савова – гл. худ. ръководител на балет „ВЕГА”:
„Радвам се, че още с откриването на новия сезон бяхме поканени като гост-изпълнители на международен културен форум. Нашето участие беше отразено от организаторите като едно от най-атрактивните и успяхме да създадем прекрасно впечатление и настроение.”

Един обещаващ старт на новата учебна година на Школа за модерен балет „ВЕГА” към Младежки дом-Търговище. От 15 септември състава започва репетиционна дейност и кампания за набиране на нови танцьори в различни възрастови групи.


назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.