Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Ивон-Мари Господинова с награда на Фонд „13 века България”

 

Ивон-Мари Господинова от Клуб „Батик” към Младежки дом-Търговище спечели награда на Фонд „13 века България” на Световен конкурс за детска рисунка 2017 – София.

Снощи в галерия „Академика” на НХА се състоя награждаването и изложбата с творбите на победителите. В конкурса се включиха деца от пет континента. 9-годишната Ивон участва в него с портрет на Левски в техника батик. Това бе първия творчески сезон в клуба за нея, който се оказа много успешен и изпълнен с нови знания, забавления и отличия.

В същия конкурс Димана Стойчева от Клуб „Батик” е отличена с почетна грамота.

Организатор на Световен конкурс за детска рисунка 2017 – София е Фондация ,,Малък Зограф“, учредена през 2012 год. с  основна цел професионалното, естетическото и нравствено възпитание на децата чрез изобразителното изкуство. Фондацията поддържа контакти с 50 страни с над 300 школи и институции, обменяйки опит и информация, свързани с детското творчество и възпитание. В конкурса за детска рисунка участват деца от 4 до 18 годишна възраст от 50 страни.

По време на откриването на изложбата бяха раздадени Награда на фондация „Малък Зограф“, Награда на фонд „13 века България“ и медали: златни – 12, сребърни – 24, бронзови – 36, почетни грамоти. Те бяха определени от жури в състав - професор Анна Бояджиева, Силва Аврамова - актриса, експерт по вътрешни програми и проекти НДФ „13 века България” и Страхил Ненов - преподавател в Катедра "Стенопис" на НХА.

 

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.