Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

10 медала за Клуб "Аероелит" от Купа "Север"

Състезателите от Клуб по авиомоделизъм „Аероелит”, към Младежки дом Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов, се представиха на високо ниво и спечелиха 10 награди от състезанието за Купа „Север”.
Спортен модел клуб „Приста" – град Русе, организира национален турнир по авиомоделизъм "Купа Север" - за деца и юноши до 18 години включително. Той се проведе на летище „Щръклево“, с подкрепата на Българска федерация по авиомоделизъм и Община Русе. Участие взеха деца и ученици от клубове в цялата страна. Те показаха умения в класовете: Планер - HLG 2; Планер - F1H; Гуменомоторен модел P-30; F1B – гуменомоторен модел; F1P – таймерен модел 1 куб.см; Тренкорд - до 2,5 куб.см.; Кордов акробатичен модел/ F2B/; RC акробатичен модел - клас F3A – народен; RC електропланер - F5J-J

Момчетата на Клуб „Аероелит” се представиха отлично, завоювайки 10 медала в следните класове:
F1H юноши:
Борислав Терзиев – второ място
Илиян Манев – трето място
F1H деца:
Мартин Стефанов – първо място
Георги Денчев – трето място

HLG юноши:
Борислав Терзиев – Първо място
Илиян Манев – трето място
HLG деца:
Мартин Стефанов – трето място

P-30 юноши:
Волкан Хасан – първо място
Ангел Ангелов – трето място
P-30 деца:
Ивайло Стойчев – трето място

F1B юноши:
Григор Димитров – второ място

F1P юноши:
Григор Димитров – трето място

З.м.с. Николай Николов:
„Доволен съм от представянето на децата и те също са доволни. Всяко от тях завоюва медал, трима имат по два медала. Планираме работата си за предстоящия сезон. Всеки от спортистите знае в какъв клас ще се състезава и какво трябва да промени в бъдещата си подготовка. Четирима от юношите ще подготвяме за Световното първенство, което ще се проведе в България през следващата година.

архив

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.