Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Трима младежи от Клуб „Аероелит” класирани в националния отбор на България, един е резерва

 

Трима младежи от Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов, са класирани в националния отбор по авиомоделизъм на България за предстоящото Световно първенство, което ще се проведе през август 2018г. в страната.

Борислав Терзиев, Мартин Стефанов и Григор Димитров са покрили нормативите за националния отбор за юноши по авиомоделизъм и вече са негови пълноправни членове. Илиян Манев е постигнал резултати, с които е одобрен за разширения национален състав. Илиян ще бъде резерва на предстоящото Световно първенство.

З.м.с. Николай Николов:„Девет са младежите, които ще представят страната ни на Световното първенство. Трима от тях са от Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище. Това е радостна новина, но и много задължаваща. Предстоят много работа, изработване на нови модели /нужни са по четири модела на всеки състезател/, тренировки, лагершколи, нови обучения за откриване на модели в пресечена местност, внедряване на нови технологии. Надеждата ми като треньор е да възпитам у тях трудолюбие, прецизност, хъс за успех и родолюбие, защото те ще са тези, които ще представят България на това голямо състезание. В подготовката на младежите ще се включи и Данчо Кълнъков, който дълги години е в спорта с много рутина и международни награди.”

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.