Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Мартин, Георги и Илиян от Клуб „Аероелит” с медали

 

Мартин, Георги и Илиян от Клуб „Аероелит” с медали

Нови награди спечелиха момчетата от Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище в две състезания за младежи. 
Мартин Стефанов и Георги Иванов са медалисти от Националното първенство по авиомоделизъм за деца. То бе организирано от Валентин Савов и ОДК-Ловеч на летище Вълчитрън и в град Левски.
Мартин Стефанов се класира на второ място в клас F2B акробат – кордови авиомодели. В клас F2D – скоростни авиомодели, Мартин Стефанов се класира на трето място, постигайки скорост от 154км/ч.
Георги Иванов завоюва трето място в клас HLG - свободнолетящи модели, хвърлени от ръка.
З.м.с. Николай Николов:
„Състезанието беше силно, включиха се 14 отбора от страната. В отборното класиране сме трети, като бяхме с равен брой точки с вторите, но те имаха едно призово място повече от нас. Оспорвано бе съревнованието на свободнолетящи авиомодели. Голяма част от състезателите имаха проблеми заради силния вятър, което на нас не ни пречеше, но пък ние имахме проблеми от друго естество. При радиоуправляемите модели за първи път имахме подготвен състезател от клуба, но повреда в радиоапаратурата ни отстрани още на старта. Като цяло децата са доволни и аз също съм доволен от представянето им.”
Седмица по-рано Мартин Стефанов и Илиян Манев, под ръководството на Данчо Кълнъков, участваха на състезание по авиомоделизъм за Купа Дедал в с.Алеково, Свищовско. Момчетата от Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище се състезаваха в клас F1E – модели с магнитно управление. На това състезание при юношите Мартин Стефанов се класира на второ място, а Илиян Манев на трето.

Снимка на Диляна Стойчева.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.