Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

„Писмо до теб ....” – награждаването предстои утре

„Писмо до теб, който ще седнеш на моя чин след 18 години” – награждаване


На 22 февруари 2018 г., четвъртък, от 16.30 часа, в Камерна зала на Младежки дом-Търговище ще се състои награждаване на участниците в Общинския конкурс за творчество „Слово и багра”, с тема: „Писмо до теб, който ще седнеш на моя чин след 18 години”.

За 19-ти път Младежки дом - Търговище организира този конкурс. Интересът към темата беше голям. Включиха се 38 младежи с есета, разкази и съчинения от II СУ „Проф. Никола Маринов”, I СУ „Св. Седмочисленици”, от I ОУ „Христо Ботев” и един младеж от София.

В първа възрастова група, от 7-ми до 9-ти клас, участниците бяха 20 на брой, а във втора, от 10-ти до 12-ти клас, творби изпратиха 18 младежи.
Класирането на отличените творби извърши жури в състав: Венета Ковачева – специалист по български език и литература, дългогодишен преподавател, Евтим Петков – журналист, кореспондент на Българско Национално Радио, преподавател по журналистика и Даниела Марчева – директор на Младежки дом-Търговище.

Отличени са 17 младежи, които утре ще получат наградите си. Участие в литературната среща ще вземат ученици от класа по китара, с ръководител Илия Илиев, ученици от Музикална школа „Дева мюзик” към Младежки дом-Търговище, с ръководител Ивалина Райкова и Даяна Николаева от ДФА „Шарено герданче”, с ръководител Светла Саменова.

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.