Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Балет "Вега" избран да представя България на международен фестивал

С Гран При, само първи места и много престижни награди се завърна балет „ВЕГА” от ХХIII Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, който се проведе в КК Албена от 16 до 22.06.2018 година.

Първите награди на "ВЕГА" са четири:

Във възрастова група 7-13 години, "Съвременни танци", формации - първа награда.

Във взрастова група 13 -18 години, "Съвременни танци", формации - първа награда.

Възрастова група 13 - 18 години, "Съвременни танци", малка група - първа място.

Възрастова група 13-18 години, "Характерни танци", малка група - също първа място.

Още за отличното представяне на състава разказва гл. худ. р-л Марианна Савова:
„През последните години се превърна в практика в края на творческия сезон нашият колектив  да премери сили  в  международни конкурси и фестивали. За  голяма радост стана традиция да носим на Търговище и големите награди от подобни форуми.
Само ще спомена полезността от този род участия, чрез които децата занимаващи се с изкуство, се мотивират, получават признание, трупат опит и самочувствие от досега с по-големи сцени, участват в мастер  класове, учат се от по-големите, наблюдават работата и постиженията на други състави, забавляват се, срещат нови приятелства.
Щастливи сме,че в един усилен за нас творчески сезон, в който трябваше да попълваме основната си формация, всички възрастови групи се представиха отлично и заеха челните места.
Това, за което се чувстваме безкрайно удовлетворени е признанието и Специалната награда на организаторите да представим България в международни танцови форуми.
За достойното си представяне на „Утринна звезда” 2018 ,балет „ВЕГА”  спечели квота за участие в международен фестивал в Р. Турция през август и безплатно пребиваване на 15 танцьора.Тази награда е особено ценна за нас, защото е завоювана с много труд и усилия, и сбъдва мечтата на поколения наши танцьори.
Директорът на фестивала Кирил Костадинов връчи покана и ваучер за участие в Световен танцов шампионат, който ще се проведе това лято в СОК Камчия.
Голямата награда Гран При на фестивала, която получихме осигурява безплатно пребиваване на 10 участника от нашия колектив в следващото издание на МФИ „Утринна звезда”-Албена 2019 г.
След тези успехи, с радост ще представим новата си продукция и на търговищка сцена.
Каним всички приятели на годишния концерт на „ВЕГА”, който ще се състои на 28.06.2018г. от
18.30ч. в концертната зала на Младежкия дом!”

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.