Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Мои приказни герои" - първа самостоятелна изложба на Невена Борисова от Клуб "Батик" в Младежки дом


Снощи във фоайето на Младежки дом-Търговище, в присъствието на много приятели и гости, бе открита първата самостоятелна изложба на 16-годишната Невена Борисова от Клуб "Батик". Експозицията носи заглавие „Мои приказни герои” и включва рисунки в техника батик, създадени през настоящия творчески сезон. Показани бяха и творби на Нони, изпълнени в други приложни техники, а също една рисунка на братчето й Борис и две на приятелките Димана и Клио, подреден бе и кът със снимки от забавни и важни за тях моменти.

Откриването на изложбата бе много емоционално и изпълнено с изненади. Нони получи специални поздравления от директора на Младежки дом Даниела Марчева и от ръководителя на клуба Славка Георгиева, получи аплодисменти, много цветя и подаръци.

В началото Славка Георгиева разказа за това как Невена е започнала да рисува в клуба още преди 7 години, за това че бързо е усвоила техниката батик и рисува с много прецизност и внимание към детайла. Тя разказа още за останалите интереси на Нони - кулинарията, писането на литературни разкази, а през последната година най-вече  доброволчеството.

В този момент, без предварителна уговорка, голяма група доброволци от БМЧК-Търговище влезе в залата и поздрави Нони, скандирайки името й.

След този емоционален момент последва друг, в който Невена раздаде писма с лично посвещение, написани до най-близките й приятели, до ръководителя й в клуб "Батик" Славка Георгиева и до семейството й.

Последва поздрав от Даниела Марчева, която пожела на Невена още много успехи по пътя й напред и винаги да си спомня прекрасните мигове като този, свързани с  Младежки дом.

След това изложбата бе открита официално, а всички се почерпиха с домашно приготвени, от Нони и нейните приятелки, солени и сладки мъфини и няколко вида бонбони. На голямо бяло платно всеки можеше да напише своят поздрав или послание.

Всички снимки можете да разгледате тук: ГАЛЕРИЯ

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.