Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Първи фестивален успех за Мажоретен състав "Търговище"

Много призови  награди отпътуваха към Търговище от Национален детски фестивал „Звезден път” – Разград.
Една от тях, Първо място за Мажоретен състав "Търговище", е особено ценна, защото групата е сформирана буквално преди месеци.
На празника на град Търговище - 14 май, търговищките парадни мажоретки дефилираха за първи път.

Марианна Савова - худ. ръководител на състава:

„Изминалият сезон е важен за нас, защото сложихме началото на нещо ново и успяхме да реализираме една отдавнашна идея – а именно да създадем  мажоретна група, която надявам се след време ще стане също толкова успешен състав, в какъвто се превърна „ВЕГА”. За наша радост Търговище си има вече свои парадни мажоретки!
В тези усилни години е важно да успеем да съхраним създаденото и да го развиваме, защото тези , които участваха в процеса знаят, колко трудно и скъпо е да се поддържа такъв формат.
Благодаря на момичета от мажоретната група и на моите колежки, че ми повярваха. На Община Търговище и Младежки дом за оказаната подкрепа, както и на Духов оркестър Търговище, че прие да си партнираме.
Респект и уважение към гражданите на Търговище, че посрещнаха толкова топло и позитивно нашите първи изяви! Това доказва смисъла и нуждата от създаденото.
Искрено се радвам за постигнатия първи успех на фестивала в Разград и се надявам да успеем да увлечем и други момичета в това начинание, защото функцията на парадния  мажоретен състав е представителна - той придава тържественост на всяко официално събитие и носи престиж на града.
А на следващия празник, когато редом до духовия оркестър тръгне блокът на мажоретния състав, нашите съграждани с радост и гордост да заявяват „Това са мажоретките на Търговище!”

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.