Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Шарено герданче" и Балетна формация "Търговище" се завърнаха от фестивал в Република Черна гора

ДФА „Шарено герданче” и БФ „Търговище”, към Младежки дом-Търговище, бяха поканени и участваха в Международен фолклорен фестивал „Балкански мостове” в Република Черна гора. Двата състава имаха дефилета и концерти в градовете Чан и Сутоморе. Във фестивалните дни те излизаха на сцена със състави от Сърбия, Черна гора и Румъния за да представят красотата на българския фолклор и характерни танци, стъпващи на фолклора на други народи.

Ръководителите на "Шарено герданче" Светла Стаменова и Анжела Георгиева и ръководителят на Балетна формация "Търговище" Севдалина Стойчева, които бяха с децата в Черна гора, са много доволни от организацията на фестивала и от представянето на двата състава. Те разказаха, че всяко участие е включвало три блока по 15 минути и добавиха още:

"Публиката, организаторите и ръководителите на останалите състави бяха много впечатлени от високото художествено-изпълнителско майсторство на нашите формации и като цяло от професионалното представяне на нашите момичета и момчета. Програмата на фестивала беше много приятна и децата имаха възможност да посетят Котор, наричан още Малката Венеция и красиви крайбрежни места. Организирана им бе екскурзия с корабче, посетиха Петровац, бяха на плаж на остров Хавай, до който се стига само с корабче и на Кралския плаж, единственият с пясък в Черна гора. Навсякъде беше много красиво, организаторите се постараха много и ни предоставиха много добри условия, храна и забавления през целия престой."

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.