Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Коледни чудеса" в Младежки дом-Търговище

267 творби бяха представени за участие в Общинския конкурс за коледни картички и украси "Коледни чудеса" на Младежки дом-Търговище. Над 300 деца и младежи се включиха в забавната надпревара. 31 са наградите, които вече са определени от жури в състав: Силивия Малинова - преподавател по изобразително изкуство, Магдалена Стоянова - ръководител на ателие „Шарени пръсти" и Славка Георгиева - ръководител на клуб „Батик".

Автори на картичките и украсата са млади хора от повечето училища в града и от двете основни училища в селата Дралфа и Надарево. Всички те са поканени на изложба, събираща творбите им на едно място във фоайето пред Концертната зала на Младежки дом. Следва голям празничен концерт. И двете инициативи ще се състоят на 17 декември. Коледният концерт е с начален час - 18.00. На него ще бъдат връчени грамоти и предметни награди на авторите на най-добрите картички и украси.

В програмата са предвидени изпълнения на съставите на Младежки дом - Балетна формация „Търговище”, Вокална студия „The Crystals”, Школа за модерен балет „Вега” и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче”. За да поздравят участниците, на сцената ще се качат и Невена Пейкова и Сабина Донева - възпитанички на Младежки дом - Търговище, които се представиха отлично в „Гласът на България", а днес учат в Музикалното училище в София.

Инициативата е посветена на Коледните празници и на Европейската седмица на младежка активност и е част от проект “МИКЦ – Търговище - информация и консултация за младите хора“, който се финансира от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” към МОМН и се изпълнява от Сдружение «Мисионис», в партньорство с Младежки дом и Община Търговище.

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.