Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

7 даровити момичета и момчета от Младежки дом със стипендии

7 деца и младежи от различни състави и клубни форми на Младежки дом-Търговище са отличени по Наредбата за условията и реда за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Търговище. Те бяха определени от 7 членната комисия по стипендиите, избрана от Общински съвет-Търговище.

Общо 21 деца с изявени таланти от Търговище ще получат стипендия в размер на 1/5 от минималната работна заплата за период от два месеца. Сред тях са Калина Каменова и Йоанна Калоянова от Балетна формация „Търговище”, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева; Анита Емилова и Ивайла Петрова от „Шарено герданче”, с ръководител Светла Стаменова и Борислав Томов, Мартин Стефанов и Григор Димитров от Клуб „Аероелит”, с ръководител з.м.с. Николай Николов.

Съгласно Наредбата, месечната стипендията се присъжда на деца с поне три значими изяви на местно, регионално, национално или международно ниво, с класиране до трето място през последната година.

Други 28 деца с изявени таланти от Търговище получиха стипендии, отпуснати след сесия на комисията през месец май. Тогава бе присъдена и еднократната стипендия „Търговищко дарование”, в размер на три минимални работни заплати. Годишна стипендия в размер на две минимални заплати бе присъдена на трима ученици. В навечерието на Деня на народните будители Община Търговище организира тържествена церемония, на която ще бъдат наградени всички 49 деца и младежи, отличени през годината. Тя ще се състои на 31 октомври, от 18.00 часа в концертната зала на Младежки дом-Търговище.

 

 

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2020

design compaskom©.