Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

8 момичета и момчета от Младежки дом наградени на официална церемония

Общински съвет - Търговище и Община Търговище организираха първа по рода си официална церемония за отличаване на учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби. Тя се състоя в навечерието на Деня на народните будители, в концертната зала на Младежки дом.

На церемонията бяха връчени грамоти на всички 49 деца, отличени през годината от Комисията по стипендиите към Общинския съвет, за постижения в областите „Образование, наука и техника”, „Спорт”, „Изкуство и култура”. Сред тях бяха Димана Стойчева, от Клуб "Батик", с ръководител Славка Георгиева, с постижения в областта на изобразителното изкуство и литературата, Калина Каменова и Йоана Калоянова от Балетна формация „Търговище”, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева; Анита Емилова и Ивайла Петрова от „Шарено герданче”, с ръководител Светла Стаменова и Борислав Томов, Мартин Стефанов и Григор Димитров от Клуб „Аероелит”, с ръководител з.м.с. Николай Николов. Всички те получиха грамота и цветя от организаторите.

В програмата участваха клубове и състави на ЦПЛР ОДК - Търговище, читалище „Напредък – 1864“ и Младежки дом-Търговище. Вокална група „Протайм“ и приятели“  представи музикалния проект „Аз съм българче“, с който участва в надпреварата за „Детската мелодия на годината“.

От Младежки дом в концертната програма се включиха Балетна формация „Търговище“, с ръководители  Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева, Балет „Вега“ с гл. худ. ръководител Марианна Савова и пом. ръководител Милена Иванова и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“ - танцьори, с ръководител Анжела Георгиева.

Организаторите изразиха намерение церемонията да се превърне в традиционна част от културния календар на Общината.

 

ГАЛЕРИЯ

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.