Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Шарено герданче" за четвърти път в "Млади фолклорни таланти"

За четвърта поредна година възпитаници на ДФА "Шарено герданче" се представиха в гала концерта на лауреатите на "Млади фолклорни таланти". Този път Милен Пламенов Енчев от ДФА "Шарено герданче" бе класиран за участие. Заедно с него, пяха и момичетата от камерната група на ДФА "Шарено герданче".

Милен се занимава от малък с музика. Той е внук на известния изпълнител на добруджански песни Стоян Радев. Освен че пее прекрасно, много обича да свири на ударни инструменти. Пеенето в "Шарено герданче" съчетава със свиренето в градския духов оркестър на град Шумен. Песента, която изпълни е от репертоара на известната странджанска певица Калинка Згурова.

“Млади фолклорни таланти” е единственият конкурс в националния радиоефир за народна музика с участие на млади певци и инструменталисти. БНР, програма "Хоризонт" и предаването "Рано в неделя" го организират вече 12 години. От 2012 година водещи на конкурса са сестри Ева и Ива Валентинови.В "Млади Фолклорни Таланти" могат да участват деца с любителски и професионални записи на възраст от 3 до 18 години. Разделите са три: първа възрастова група (3-8 г.), втора възрастова група (9-14 г.) ,трета възрастова група (15-18 г.). Всяка година през месец януари се провежда концерта на "Млади Фолклорни Таланти" в Първо студио на БНР с лауреатите от конкурса, в който изява получават всички желаещи първенци и подгласници. Наградита за победителите са професионални записи в БНР!

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2020

design compaskom©.