Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Много купи и медали за БФ „Търговище” от Олимпиада по изкуствата в Ниш

Много купи и медали за Балетна формация „Търговище” от Олимпиада по изкуствата в Ниш


Балетна формация „Търговище” отпразнува националния празник на страната 3 март на международна сцена, заедно със състави и дипломати от България, Сърбия, Русия и др. Момичетата на Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян се завърнаха от II Mediana Grand Cup Music & Dance Olympiad / Nis 2019 с 12 първи и 2 втори награди.

Международната музикална и танцова олимпиада се проведе в Дома на армията в Ниш. Част от нея бе Парадът на знамената, където дипломати от Сърбия, България и Русия поздравиха всички участници и отделиха специално внимание на тези от България и на националния празник на страната. Те изразиха радостта си от това, че изкуството и младостта създават много красота, позитивно отношение и приятелства между народите.

Балетна формация „Търговище”, към Младежки дом-Търговище участва в Олимпиадата в Ниш с 14 танца в различни възрастови групи и категории и всички те получиха награди. Ето отличените:

Първа награда за солото на Калина Стайкова и нейната „Вариация на Есмералда”. На второ място след нея се класира Йоана Антонова с „Вариация на Разме”.

При дуетите в категория класически балет, премиер, Калина и Йоана отново получиха най-висока оценка и спечелиха първа награда с танца „Перли”.

При малките групи, в раздел балет, с първа награда бе отличен танцът „Валс” на Йоана, Калина, Натали, Мелис и Хелин.

При дуетите в категория „Contemporary balet” първа награда бе присъдена на Бусе Йълдъз и Дилек Мехмедова с танца „Dinamics”.

Бусе бе отличена с първа награда и за соловото си изпълнение на танца „Мечта” в раздел „Contemporary”.

При формациите „Подмосковньiе вечера” на търговищкия балет бе танц, който публиката посрещна с много аплодисменти, а наградата бе отново първа.

На този конкурс Михаела Николова дебютира със солово изпълнение в раздел „Класически танц”, премиер, и бе отличена с втора награда от международното жури.

Танцът „Полонез” отново успешно пренесе присъстващите в ренесансовата бална зала, а журито присъди първа награда на Балетна формация „Търговище”.

За пореден път бурни аплодисменти предизвика танцът „Берьозка”, в който на сцената излизат и танцуват руски фолклор 36 балерини от състава. За тази хореография Севдалина Стойчева получи отново специални поздравления от главния организатор Евгения Веда, която е с руски произход. Танцът бе представен отново по-късно по време на галаконцерта на Олимпиадата.

В раздел национални фолклорни танци с първи награди бяха отличени също „Тарантела”, при формации до 11 годишна възраст и „Катюша” при малки групи 12-15 г.

При съвременните танци изпълненията на състава отново получиха заслужено злато.  Танцът „Самодиви” омагьоса залата за три минути. А триото Бусе Йълдъз, Дилек Мехмедова и Веселина Иванова бе отличено за стил и акробатичност в танца „Last moment”.

Снимки можете да разгледате тук:

ГАЛЕРИЯ


 

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.