Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Награди за Клуб "Батик" от Брянск, Русия

Четири момичета от Клуб "Батик" към Младежки дом-Търговище, с ръководител Славка Георгиева, получиха макар и със закъснение, награди от Десетия международен конкурс за детско изобразително изкуство "Вашите духовни съкровища" - Брянск, Русия. През 2017 г. конкурса се състоя под надслов "Благославям ви, гори" и Клуб "Батик" участва с колекция творби.

Наградите на отличените участници от Търговище пристигнаха вчера. Наталия Янакиева е носител на отличие "Лауреат III степен". На Кристиана Паскалева, Клио Хари Глеридис и Димана Стойчева са присъдени специални отличия "Диплом".

Организатори на конкурса са Брянска детска художествена школа, съвместно с Брянски областен учебно-методически център за култура и изкуства, с подкрепата на Департамента по култура на  Брянска област.

Конкурсът е посветен на екологията и опазването на планетата Земя.Темата на конкурса засяга най-важния въпрос за човечеството: дали крехкият свят на природата и самият човек ще оцелеят в контекста на глобализацията, на безмилостното използване на природните ресурси на Земята. Според организаторите от този въпрос  зависи животът на бъдещите поколения. Децата на 21-ви век са в състояние да влияят на колективното съзнание на бъдещите поколения и да решат: ще останат ли на Земята гори, животни, чиста вода и водни обитатели? Конкурсът обхваща не само екологията на Земята, но и екологията на душата, а темата е свързана с възпитанието на децата, посочват още авторите на идеята.


 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2020

design compaskom©.