Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

10 медала и две купи за Клуб "Аероелит" от държавно първенство

Децата и младежите от клуб "Аероелит" към Младежки дом-Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов и помощник ръководител Данчо Кълнъков, завоюваха 10 медала и две купи в Националното ученическо състезание по авиомоделизъм за деца и юноши.

Състезателите от "Аероелит" участваха двете възрастови групи - деца до 7 клас и юноши 8-12 клас, спечелиха 10 индивидуални отличия и две отборни купи.

Мартин Герганов участва в три различни класа като и в трите е с медали. Във F1A планери Мартин завоюва златен медал, в клас F2P скоростни  е трети и във F1P таймери също е с трето място. Мартин печели и годишна стипендия на МОН.

Ивайло Стойчев спечели злато в клас HLG и трето място на кордов акробат.

Борислав Терзиев се класира втори в клас F1P таймери и четвърти на F1A. Илиян Манев е трети на F1A и четвърти F1P.  Григор Димитров - второ място F1B. Ангел Ангелов е четвърти с същия клас. Волкан Хасан е втори при кордовите акробати и четвърти при Комбат. Борис Моренов е на трето място в клас P-30. Симеон Александров е 4-ти на тренкорд, а Теодор Ганчев шести на F1H. Ленард Ахмед стигна до 9-то място в своя клас.

И двата отбора на "Аероелит" по възрасти влязоха в крайното комплексно класиране  - второ място при юношите и трето място при децата.

З.м.с. Николай Николов: "Доволен съм от представянето на децата и юношите от клуба. Заслужено завоюваха местата си в генералното класиране. Благодаря им за усилията, положени през годината, за придобитите умения и прилагането им по време на състезанието. След националното състезание, продължаваме с подготовката за международно в град Визе, Турция. Там ще се проведе кръг от световната купа за свободнолетящи модели. Клубът ще вземе участие с четирима състезатели."

ГАЛЕРИЯ


 

 

 

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2020

design compaskom©.