Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

“Моите приятели - котките” - награди за Борис и Ивайло от Клуб "Батик"

Борис Андонов и Ивайло Тодоров спечелиха награди от Първи национален конкурс “Моите приятели - котките”, организиран от Община Бургас, РИОСВ-Бургас и ЛФ”Фантазия” при НЧ”Хр. Ботев 1937”-град Бургас.

Борис Андонов е отличен с трета награда и бронзов медал във втора възрастова група, раздел „Приложни изкуства”. В същия раздел, но в четвърта възрастова група, Ивайло Тодоров има второ място и сребърен медал.

Как се е зародила идеята за този конкурс разказват организаторите:

„Едно малко момиченцe на име Стели много обича котета. Не, тя не просто ги обича, направо ги обожава. Когато сутрин тръгва към училище, пред блока в който живее, я посрещат поне 2, 3 от любимците и с пухкави опашки и и пожелават интересен ден, пред училище в което учи СУ“Добри Чинтулов“ на входа винаги я посреща един котак, който тя гали ежедневно … И това не е всичко. Стели много обича да рисува и посещава две школи по изобразително изкуство, чрез които печели и много награди. От няколко месеца момиченцето, което е на 10г. пише и собствена история за котета, вдъхновена от участието си в поредният литературен конкурс за приказка в гр. Сливен, на който спечели 1 място през 2018г. Именно това е поощрява и я кара да обсъди идеята си с майка и за този конкурс, както и с г-жа Бобева, преподавателката и от школата и по Батик към НЧ“Асен Златаров 1940“-Бургас. И така речено сторено. Инициативата е стартирана. ЛФ“Фантазия“ при НЧ“Хр. Ботев 1937“-Бургас, с художествен ръководител г-жа Желязова /майката на Стели/ решава да даде старт на конкурса, и и го подарява като подарък за настъпващият и 11-ти рожден ден на 17 ноември.”

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.