Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Севдалина Стойчева с годишна награда за изкуство и култура

 

снимка: Иван Колев

Севдалина Стойчева е носител на годишната награда за изкуство и култура на Община Търговище в категория „Сценични изкуства“. 21 културни дейци, учители, ученици и състави от Търговище бяха отличени за приноса си към развитието на града на тържествена церемония по повод 24 май. На нея присъстваха ръководството на Община Търговище, на Областна администрация, представители на образователни и култури институции. 

Думите на водещия, на фона на бурни аплодисменти в залата на Драматичен театър-Търговище:
„В направление: „Забележителни творчески постижения и принос за развитието на националната култура”; Категория „Сценични изкуства”, годишната награда за изкуство и култура, е за:
Севдалина Петрова Стойчева - балетен репетитор и художествен ръководител на Балетна формация „Търговище“ към Центъра за младежки дейности и инициативи.
За успешния отминал творчески сезон и нови творчески достижения, за изключителния тандем в ръководството на балетна формация „Търговище“ заедно с г-жа Мариам Макарнаян, за вложените усилия, труд и взискателност в творческия процес, отдаденост във възпитаването на усет и любов към танца в децата. Достоен продължител на утвърдените традиции на балетната школа в Търговище. Севдалина Стойчева!”

ВИДЕО

 

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.