Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

10 младежи със стипендии за постижения в състави и клубове на Младежки дом

Общински съвет - Търговище и Община Търговище отличиха учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби. Това се случи на тържествена церемония в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи. На нея бяха връчени грамоти на всички 52 деца, отличени от Комисията по стипендиите към Общинския съвет, за постижения в областите „Образование, наука и техника”, „Спорт”, „Изкуство и култура”.

10 от тях получават стипендия за постижения в състави и клубни форми на Младежки дом-Търговище.

Калина Каменова Стайкова, Йоана Калоянова Антонова, Бусе Йълдъз, Михаела Михаелова Николова и Дилек Гюрджанова Мехмедова от Балетна формация „Търговище”, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева, бяха отличени със стипендии за постиженията си като индивидуални изпълнители в конкурси по класически, характерни и модерни танци

Ивайла Петрова Петрова, Александра Стелиянова Владимирова и Даяна Николаева Иванов – спечелиха стипендии с отличия от конкурси по народно пеене. Трите момичета се занимават с това изкуство в ДФА „Шарено герданче”, а техен ръководител е Светла Стаменова.

Димана Стилиянова Стойчева има стипенция за постижения в международни конкурси пи изобразително и приложно изкуство. Тя е част от Клуб „Батик”, с ръководител Славка Георгиева.

Месечна стипендия в област „Спорт“ получава Волкан Шукри Хасан. Той има множество отличия в международни състезания по авиомоделизъм, клас „Тимрейсинг”. Треньор на Волкан в Клуб „Аероелит” е з.м.с. Николай Николов.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.