Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Волкан Хасан и Николай Палежев са победители в генералното класиране за Световната купа по авиомоделизъм за юноши в Клас  F2C - Тимрейсинг.

Волкан Хасан се занимава с авиомоделизъм в Клуб "Аероелит" към Младежки дом - Търговище под ръководството на з.м.с. Николай Николов. В екип с Николай Палежев той тренира под прякото ръководство на з.м.с. Румен Папов от Шумен - треньор и спонсор на националния отбор за юноши в Клас "Тимрейсинг".

Новината за спечелването на Световната купа по авиомоделизъм за юноши в Клас  F2C - Тимрейсинг  от Волкан Хасан и Николай Палежев, стана известна след провеждането на последното състезание в Русия, в което нашият тим не участва по финансови причини.  Въпреки това общият рейтинг, напрупан в останалите състезания за купата през годината ги класира на първо място пред отборите на Русия и Украйна,  които са водещи сили в този спорт.

Ето кои са спечелените през годината купи от тима на Николай и Волкан, довели да първото място в ранглистата:

Купа Украйна - етап от Световна купа по авиомоделизъм в гр. Харков – Република Украйна 04 – 05. 05. 2019 г.  - първа награда/юноши/

Купа Варшава - етап от Световна купа по авиомоделизъм, проведен в Украйна по същото време - втора награда/юноши/

Купа Варшава - етап от Световна купа по авиомоделизъм в Република Полша 28 – 30. 06. 2019 г. - първа награда/юноши/
Купа България - етап от Световна купа по авиомоделизъм, проведен в страната през юли - първа награда/юноши/

British GBR World Cup - етап от Световна купа по авиомоделизъм, проведен на летище Вила Сан Мартино, град Луго, Италия 5-6 септември -  първа награда /юноши/

Italian 56a Coppa D*Oro - етап за Италианската Купа, проведен по същото време на летище Вила Сан Мартино, град Луго, Италия  -  първа награда /юноши/.

З.м.с. Николай Николов: "Освен тези отличия, екипът на Волкан Хасан и Николай Палежев има трето място на Европейско състезание, две първи места на национално първенство - при юношите и при мъжете и второ място на национално ученическо състезание. В състезанието за Купа Италия отборът успя да се класира на полуфинал при мъжете, при изключително силната конкуренция на Русия, Украйна, Испания и Франция - държави където се е зародил спортът в този клас, които са производители на моторите и моделите за него. През тази година Волкан Хасан ще бъде предложен за майстор на спорта пред Българската федерация по авиомоделизъм. Надяваме се, че успехите му ще бъдат оценени и от комисията, класираща Спортист на годината в Търговище."

 

архив

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.