Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Волкан Хасан пети в класирането "Спортист на годината" за Търговище

 

На тържествена церемония, в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи, Община Търговище връчи наградите „Спортист на годината“ и „Отбор на годината“ за 2019 г.

Волкан Хасан от Клуб по авиомоделизъм „Аероелит“ към ЦМДИ, с ръководител з.м.с. Николай Николов,  бе класиран на пета позиция. Той заслужи мястото си сред елитните 10 спортисти на Търговище с постиженията си, постигнати през годината. Волкан Хасан и Николай Палежев, в екип, са победители в генералното класиране за Световната купа по авиомоделизъм за юноши в Клас  F2C - Тимрейсинг. Спечелените състезания са - Купа Украйна - етап от Световна купа по авиомоделизъм в гр. Харков – Република Украйна 04 – 05. 05. 2019 г.  - първа награда/юноши/; Купа Варшава - етап от Световна купа по авиомоделизъм, проведен в Украйна по същото време - втора награда/юноши/; Купа Варшава - етап от Световна купа по авиомоделизъм в Република Полша 28 – 30. 06. 2019 г. - първа награда/юноши/; Купа България - етап от Световна купа по авиомоделизъм, проведен в страната през юли - първа награда/юноши/; British GBR World Cup - етап от Световна купа по авиомоделизъм, проведен на летище Вила Сан Мартино, град Луго, Италия 5-6 септември -  първа награда /юноши/; Italian 56a Coppa D*Oro - етап за Италианската Купа, проведен по същото време на летище Вила Сан Мартино, град Луго, Италия  -  първа награда /юноши/. Освен тези отличия, екипът на Волкан Хасан и Николай Палежев има трето място на Европейско състезание, две първи места на национално първенство - при юношите и при мъжете и второ място на национално ученическо състезание.

За най-успешен спортист на Търговище бе определена състезателката по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Бонева. През изминалата година тя завоюва квота за Олимпийските игри в Токио с постигнат трети резултат от Световната купа в Мюнхен; трети места от Европейските игри в Минск с малокалибрен и пневматичен пистолет; първи места на Държавните първенства с пневматичен пистолет и малокалибрен пистолет. „Поздравявам всички спортисти. И тези, които влязоха в челната десетка, и тези, които останаха извън нея, защото знам колко много усилия са положили“, заяви Бонева и се обърна към нейната съотборничка Мирослава Минчева с пожелание да надмине успехите й.

Второто място в класацията зае миналогодишната победителка Ивана Петрова. През 2019 г. състезателката по вдигане на тежести завоюва сребърен медал от Европейско първенство за жени в Грузия и първи места от държавни първенства. Номер три в класацията е Мирослава Минчева, състезател по спортна стрелба от клуб „Светкавица“. Четвърти е Сали Салиев, състезател на клуба по свободна борба „Олимпиец“.Шести е спортният гимнастик на „Светкавица“ Теодор Трифонов. На седмо място е класирана Яна Илиева, състезател на клуба по спортно ориентиране „Вариант 5“. Калоян Петров, също от „Варинт 5“, заема осмата позиция. На девето място е класиран Георги Иванов, национален състезател по спортна гимнастика от клуб „Торнадо“. Десетото място в класацията е отредено за Георги Стоянов, също национален състезател по спортна гимнастика от „Торнадо“.

За „Отбор на 2019 година“ бе определен Баскетболен клуб „Светкавица“ – мъже, Аматьорска баскетболна лига. Те имат завоювани първи места в Източната аматьорска баскетболна лига и Купата на Аматьорска баскетболна лига. Треньор на „Отбор на 2019 година“ е Георги Иванов. На второ място в класацията са момичетата на „Светкавица“. Третото място е за футболен клуб „Светкавица“, достигнали трето място в Североизточна - трета лига.
Наградата „Млада надежда на годината“ за състезател до 12-годишна възраст отиде при спортния гимнастик на „Светкавица“ Александър Христов.
На церемонията бяха отличени и всички треньори на най-успешните ни спортисти.

Общо 26 индивидуални състезатели и 9 отбора бяха номинирани за престижната награда от спортните клубове в общината. Победителите пък бяха определени от 10-членна комисия, съставена от спортни деятели, журналисти, общински съветници и експерти от Община Търговище.

Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет Емине Якубова, общински съветници, ръководният екип на местната администрация, представители на спортните клубове в Общината.

В концертната програма участваха Балетна формация „Търговище“, Модерен балет „Вега“ и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.