Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Личностно развитие, приятелства и баници в младежки лагер "Нещата от живота"

През почивните дни Младежки дом - Търговище организира младежки лагер сред природата, наречен "Нещата от живота". Той бе продължение на поредицата тренинги за личностно развитие, реализирани през последните години от Младежки дом, заедно с Никола Димов, който е дизайнер и фасилитатор на обучителни програми, базирани на личното преживяване. Никола е дипломант по психология и се обучава в метода психодрама. Част е от звеното обучители към сектор “Младеж” на Център за развитие на човешките ресурси, Програми „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“.
Лагерът се проведе в пространството на Фондация Ботаника Лайф в с. Надарево https://www.botanicalife.org/.

Включиха се 16 младежи от Търговище на възраст 14-19 години, имащи желание да заявят себе си, да се свържат с природата, да се изразят, да въздействат, да разбират и изслушват, да познават своите емоции и тези на другите, да създават и задържат приятелствата. За по-голямата част от тях това бе съвсем ново преживяване, в което се впуснаха с желание, готовност и приключенски дух. В рамките на тренинга те участваха в активности, включващи имповизационен театър, форум театър, арт техники, учене в природата, ролеви игри, ненасилствена комуникация и др. Имаха възможност да готвят заедно, да организират сами обедите и вечерите на цялата група. Учиха се да месят питки, въртяха вкусни баници и пекоха зеленчукови специалитети на огън в двора на своя двудневен дом.

В края на лагера, участниците споделиха, че са имали чудесно преживяване заедно, че са се свързали помежду си по много естествен и позитивен начин, че са се замислили и осмислили много неща от реалния живот въз основа на игрите и активностите, преживени по време на лагера.

 

ГАЛЕРИЯ


 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.