Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Поредни призови отличия за Балет "Вега" - 2 Гранд При и 3 първи места

Балет "ВЕГА" към Младежки дом-Търговище, с гл. худ ръководител Марианна Ставова и помощник ръководител Милена Иванова, се представи отново на много високо ниво и завоюва най-високи награди с всички танци, с които участва във фестивала "Магията на танца " Шумен 2021. Конкурсът бе организиран от Община Шумен и Общински младежки дом-Шумен. Проведе се в три направления "Съвременни танци", "Характерни танци" и "Улични танци", при висока конкуренция на съставите.
В края на конкурсния ден Балет "ВЕГА" бе съставът с най-добро цялостно представяне във всички възрастови групи и категории.
В първа възрастова група, "Съвременни танци", момичетата на "Вега" спечелиха първа награда с танц "Междучасие".
Във втора възрастова група, "Съвременни танци", "Вега" бе отличен с Гранд При за "Пирати".
Отново във втора възрастова група, "Характерни танци", "Вега" спечели първото място с "Кънтри".
В трета възрастова група, "Съвременни танци", най-големите момичета на състава представиха два танца "Пътят" и "Пачуко" и заслужено грабнаха още едно отличие Гранд При.
В трета възрастова група, "Характерни танци", първа награда бе присъдена за "Индийски танц" и най-новата хореография на Марианна Савова "Огънят в нас".

Утре 29.07.2021 г., в Концертната зала на Младежки дом, предстои годишният концерт на Школа за модерен балет "Вега", в който ще бъдат представени най-новите танци на състава, както и познати и обичани хореографии.

ГАЛЕРИЯ с част от изпълненията

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.