Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

1 годишна и 10 месечни стипендии за деца и младежи от състави на Младежки дом

На 1 ноември Община Търговище и Общински съвет – Търговище отличиха учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби.
На тържествена церемония в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи бяха връчени грамотите на всички 82 деца, които получават финансов стимул. Техните постижения са в областите „Образование, наука и техника“, „Спорт“ и „Изкуство и култура“.
Кметът на Търговище Д-р Дарин Димитров поздрави отличените и им пожела да съхранят будния и търсещ дух, който носят в себе си.
„Талантът Ви нямаше да значи нищо без труда и постоянството Ви, без подкрепата на родителите и ръководителите Ви. Талантът е не само дар. Той е и отговорност, защото именно чрез познанията и постиженията си, Вие тласкате обществото ни напред в развитието си“, заяви той.
В концертната програма се включиха част от отличените деца и младежи, сред тях тези от Вокално студио "Ритъм", Балетна формация „Търговище“ и  Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“ към Младежки дом-Търговище.

 

 

Ето имената на всички отличени със стипендии тази година за постижения в творческите състави на Младежки дом:Сияна-Миа Галин Господинова, Виктория Марчева Марчева и Дария Герасимова Гатева - певици от ДФА "Шарено герданче", с ръководител Светла Стаменова. Калина Каменова, Йоана Антонова и Бусе Йълдъз от Балетна формация "Търговище", с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян.  Ралица Теодосиева Дилова, Славена Иванова Славова - ученичка в 8 „г“ кл. в І СУ “Свети Седмочисленици", Мейра Турханова Моллова и Стела Тодорова Тодорова - от Вокално студио "Ритъм" към Младежки дом, с ръководител Кремена Кряколова.

Годишни стипендии в размер на 1 /една/ минимална работна заплата е присъдена на Дилек Гюрджанова Мехмедова за постиженията й в Балетна формация "Търговище", с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2023

design compaskom©.