Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Балет „Вега” ще танцува в НДК


На 1 февруари в зала „Люмиер”/зала 11/ на НДК ще се състои голям концерт на лауреатите от Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, организиран от Арт академия „Утринна звезда” – официален представител на Международния танцов съвет – CID-UNESCO.

Школа за модерен балет „Вега” към Младежки дом -Търговище, с ръководител Марианна Савова, е поканена да участва като лауреат от последните две издания на фестивала, които се проведоха в Албена и в Банско.

През лятото на 2012г. „Вега”  спечели Гранд При в шестото издание на фестивала в Албена и обра всички призови места в категориите модерни и характерни танци. Марианна Савова получи на галаконцерта специалната награда на Нов български университет за принос в развитието на танцовото изкуство. Наградата Гранд При бе съпроводена със специална покана за безплатно пребиваване по време на следващото издание на "Утринна звезда"-2012г. в Банско. „Вега” спечели и покана за концерт в НДК на лауреатите на този музикален форум.

В края на годината в Банско балет „Вега” също взе всички призови места в категориите, в които участва. При дуетите над 12 години Славена Григорова и Лина Детелинова бяха класирани на първо място. В категория „Характерни танци – групи” и в категория „Съвременни танци – групи” съставът бе отново без конкуренция и стана първи.

Началният час на концерта в НДК е 18.00. В него „Вега” ще представят три танца – африкански, египетски и станалият емблематичен за групата танц върху песен на Майкъл Джексън.

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.