Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Форум театър за ежедневните ситуации от живота"

На 22 и 23 април Младежки дом организира нов тренинг за младежи от Търговище - "Форум театър за ежедневните ситуации от живота". Дизайнер и фасилитатор на преживелищния трениг е Никола Димов от Точка Запетая.

Форум театърът е напълно интерактивно преживяване в безопасна среда, в което ще имаш шанса да влезеш в обувките на реален герой "на сцената" - да го изиграеш или да предложиш решение на някои от проблемите, пред които е изправен. Преживяването предизвиква откровена дискусия с особен акцент върху емоциите във всяка една от страните в посочената дилема.

Дали са необходими предварителни умения или театрални заложби, за да се включиш? Отговорът е НЕ.

Фокусът във форум театъра не са актьорското майсторство или развиването на тези умения. Това е преживелищен метод, в който чрез ролева игра и представяне на сюжети от ежедневния живот ще можеш да разгледаш следните теми и умения:
  • как разрешавам конфликти
  • как навигирам трудни ситуации
  • как вземам решения
  • как се свързвам с ценностите си
  • как проявявам емпатия
  • как надграждам емоционалната си интелигентност

Ще можеш да изпробваш нови похвати, умения, роли, стратегии, които да са ти полезни в ежедневния живот, докато се забавляваш в група.
Какви методи използваме?
Основните методи в тренинга са под шапката на неформалното образование и преживелищната педагогика. В рамките на преживяването ще използваме процеси от форум театъра, импро театъра, библиодрамата и социодрамата.

Младежки дом - Търговище, етаж 3
22-23 април, събота и неделя
Продължителност:
събота 10.00 - 18.00 часа
неделя 10.00 - 17.00 часа

Водещ на тренинга е Никола Димов. Той е дизайнер и фасилитатор на преживелищни тренинги от 8 години. Никола е ННК обучител, сертифициран кариерен консултант (GCDF), психодрама консултант, Trauma and Wellbeing Practitioner, дипломант по психология и продължава специализацията си в психодрама с възрастни, деца и младежи. Част е от екипа на "Училища за пример" на Заедно в час като ментор на училищни екипи, част е от звеното обучители към Центъра за развитие на човешките ресурси, Тръста за социална алтернатива и ВИА СИВИК. Основател е на Сдружение "ТОЧКА - ЗАПЕТАЯ".

✅ Регистрирай се сега: https://forms.gle/zAJyQt3cKv5iwcwC8

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.