Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Първи възпоменателен турнир по авиомоделизъм „Николай Николов“

 

Първи възпоменателен турнир по авиомоделизъм „Николай Николов“ ще се състои на 22 и 23 юли, на Работническия стадион в Търговище.
Състезанието се организира от инициативен комитет от състезатели на клубовете по авиомоделизъм от градовете Шумен и Левски и със съдействието на Община Търговище.
Турнирът ще бъде за кордови модели и ще се проведе в два класа – акробатични и модели за въздушен бой. Началото на стартовете е в 11.00 ч. на 22 юли и в 10.00 ч. на 23 юли.
До момента заявки за участие са подали състезатели от България и Украйна.
Организаторите ще осигурят възможност и желаещи от публиката да опитат да пилотират авиомоделите.
Турнирът се организира в памет на заслужилия майстор на спорта Николай Николов (1963-2020). Николов е европейски шампион за 2010 г. в дисциплината "Свободнолетящи модели" и шести в света за 2011 г. През 2012 г. основава Клуба по авиомоделизъм „Аероелит“ към Центъра за младежки дейности и инициативи в Търговище, който ръководи до декември 2020 г.
Неговите възпитаници и днес продължават да носят отличия и гордост на града ни. Сред тях е Волкан Хасан, който през миналата година, в екипаж с Николай Палежев от Русе, стана световен шампион за младежи в клас F2C – тийм рейсинг, на Световното първенство в Полша.

Може да бъде изображение със силоз и тревна площ

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.