Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

3 златни и 2 сребърни медала за солистите на БФ "Търговище"


Солистите на Балетна формация „Търговище” се представиха отлично и се завърнаха с призови отличия от Балканска танцова спартакиада „Търновска царица”.

В категория „Класически балет”, соло, 12-15 г., Калина Стайкова се пребори за първото място с други 42 участници и спечели първо място и специална награда за безплатно едноседмично обучение по балет в Белгия. Тя получи също и друга специална награда – 50% намаление за участие в балетен семинар и конкурс в Италия. Калина се представи в Търново с вариация на Гамзати от балета "Баядерка" и впечатли публика и жури с изпълнението си.

В категория „Класически балет”, соло, над 16 години, Наталия Колешанска получи втора награда с вариация от балета „Пахита”. В същата възрастова група Йоана Антонова спечели първа награда с вариация на Гулнара от балета „Корсар”.

В тази възрастова група, при дуетите, Калина Стайкова и Йоана Антонова заеха призовите първо и второ място с две свои изпълнения – дует от балета „Зле опазено момиче” и танц „Болеро”. Журито им връчи още една специална награда – 50% намаление за участие в балетен семинар и конкурс в Италия.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.