Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Четири лири за „Шарено герданче” от „Орфеево изворче”

 

С четири награди се завърнаха певиците на ДФА „Шарено герданче” към Младежки дом-Търговище от Тринадесетия национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче”2013.

През тази година вокалната група на „Шарено герданче”, с ръководител Светла Стаменова, се включи в този музикален форум с четири индивидуални изпълненителки. Всяка от тях се завърна с отличие, в категория „Любители”. Във втора възрастова група Златна лира спечели Андриана Тодорова. Със златна лира бе отличена и Яница Стаменова в трета възрастова група. При най-големите Виктория Атанасова и Камелия Денчева заеха трети места със своите индивидуални изпълнения и бяха отличени с бронзова лира.

Конкурсът бе организиран в град Стара Загора от Националния музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче”, със съдействието на културното и на образователното министерство и под патронажа на кмета на Стара Загора.

В момента съставът се подготвя за следващото си участие в ХIХ национален детски конкурс „Диньо Маринов”, който ще се проведе от 29-ти до 31-ви март във Варна.

 

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2020

design compaskom©.