Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Клио и Тони с награди от "Малките нашенци"


 

 

Две момичета от клуб „Батик” към Младежки дом – Търговище са отличени в конкурса „Малките нашенци”-Казалък. Първо място в раздел „Приложно изкуство – текстил” печели Клио Хари Глеридис – на 11г., второ място е присъдено на 9-годишната Тони Мирославова Тодорова. Ръководител на творческия клуб е Славка Георгиева.

Конкурсът се провежда по време на емблематичните за  Казанлък „Чудомирови празници” и е посветен на творчеството и живота на Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Организатори са Министерството на образованието, Община Казанлък и Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски”.

За „Малките нашенци” са получени   1320  рисунки  от  70  града от цялата страна, както и от Българското училище в Братислава/ Словакия/. Жури в състав: Румен Рачев – председател, и членове – Иван Гайдаров и Денница Танева, спазвайки  критериите  за  идея, настроение  и  талантлива  реализация  на  въображението  и  на  веселите  моменти  от  детството  и  юношеството, присъди   99 награди, от които 39 специални и 60 класирани на І,ІІ и ІІІ място по възрастови групи и категории. В раздел „Приложно изкуство – текстил” са присъдени само 4 награди.

 

 

 

ГАЛЕРИЯ Клуб "БАТИК" 2012-2013

Творба на Клио Хари Глеридис

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2019

design compaskom©.