Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Кои сме ние?

Центърът за младежки дейности и инициативи открива млади таланти, стимулира творчеството им и е сцена за техните  изяви.
  • Към Центъра функционират 6 формации, а броят на децата, желаещи да се занимават с изкуство непрекъснато се увеличава;
  • Целогодишно се организират индивидуални и групови участия на творческите състави в национални и международни конкурси и фестивали;
  • Центърът работи активно по международни и национални младежки програми и проекти;
  • В рамките на Програма „Развитие на мрежата от Младежки информационно-консултантски центрове /МИКЦ/”, ЦМДИ в партньорство със сдружение „Мисионис” и Община Търговище, организира обучителни семинари и открити приемни, дискусионни форуми, тренинг – обучения, индивидуални консултации с психолози и много творчески инициативи;
  • След приключване на програмата, като продължение на тези инициативи, със собствено финансиране, Младежки дом продължава да организира ежегодно преживелищни тренинги за личностно развитие на млади хора;
  • Всеки понеделник прихолог и психиатър дават безплатни консултации на деца и младежи в Психологически консуртативен кабинет;
  • Всяка сряда в Камерна зала на Младежки дом врати отваря Зона за настолни и интерактивни игри - място за неформално общуване на млади хора от Търговище.
  • ЦМДИ е организатор на конкурсите „Магията на песента”, „Слово и багра”, „Коледни чудеса” и „Еко-фантазии”, които стимулират изявата на младите хора в различни направления;
  • Организиране на Форум – театрални представления – иновативен подход за работа, при който участниците представят по атрактивен начин проблемите на младите хора и насочват вниманието на обществеността към тях.

 

Малко история:

Създадена през 1975 година като Младежки дом, с течение на времето институцията се утвърждава като културно-информационен и творчески център на младежта. От 1990 година носи наименованието Центърът за младежки дейности и инициативи и се обособява като самостоятелно мероприятие към Община Търговище.

Поколения търговищенци са преминали през залите на Дома - певци, музиканти, групи за певчески фолклор, танцьори, литературни творци, неформални обединения. Всички те носят много награди на града ни от конкурси и фестивали и са част от историята и настоящето на Търговище.

Директори на Младежкия дом през годините са били - Дончо Илиев и Даниела Даскалова, ръководителите на формации са десетки. Днес колективът на Центъра за младежки дейности и инициативи си поставя все по-високи цели, настоява за изключителна прецизност и точност при реализацията на всяка проява, ежегодно разширява дейността си и изкачва нови стъпала в изпълнителското изкуство.

 

Награди за цялостен принос:

През 2011 година Центърът за младежки дейности и инициативи получи Наградата на Община Търговище за значимо обогатяване на културната ситуация в общината, категория "Мениджмънт и администрация на култура"

През 2011 година Младежки дом-Търговище е отличен с Диплом за принос в развитието на детското творчество и на Международен фестивал на изкуствата „Трикси”.

През 2010 година Младежки дом-Търговище получи Юбилейна грамота за цялостен принос в Националния музикално-фолклорен конкурс "Орфеево изворче"- Стара Загора.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2024

design compaskom©.