Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

 


Стелияна Василева от Балетна формация „Търговище” към Младежки дом e Лауреат 1-ва степен на Международния конкурс „Славься, Отечество!”, който се проведе в град Рибинск /Русия/ от 1 до 4 ноември.

Тя спечели правото да представя града ни в този форум с участието си в Международния детски фестивал на изкуствата „Трикси” – Албена, където завоюва първо място.

В Рибинск Стелияна представи две класически изпълнения – „Тарантела” и вариации от балета „Раймонда”. Освен раздел „Хореография”, в рамките на конкурса са застъпени и други видове изкуства. Грациела Харизанова от София и Александър Танев от Балчик, които бяха заедно със Стели в Русия като лауреати на награди от "Трикси", също завоюваха едни от първите места в своите категории на МФ "Славься Отечество".

Ръководителите на Стелияна Василева в Балетна формация „Търговище” Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян са удовлетворени от силното й представяне в началото на новия творчески сезон.

На фестивала  „Славься, Отечество!” Севдалина Стойчева бе поканена от организаторите за член на жури в раздел "Хореография".

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.