Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Марианна Савова: „Фестивалите - признание за положения труд”

„Участието на Школата за модерен балет „ВЕГА” в VII-я Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда” – Банско 2012г. бе за състава полезно и удовлетворяващо” – сподели неговият ръководител Марианна Савова. – „В рамките на фестивала, балета взе участие в два уъркшопа. Първият бе по салса и зумба с преподавател Ерик Янес Тапия от Куба. Момичетата много се забавляваха, снимаха се с него и научиха нови стъпки и техники. Вторият уъркшоп беше по модерен балет, с преподавател Ирина Дубровина от Казахстан. В урокът по модерен балет децата се запознаха със съвременни техники от джаз и контемпорари, които бяха с много висока трудност за тяхната възраст, но те показаха добра подготовка и издръжливост. Водещите на семинарите, които бяха и членове на международното жури, изказаха специални поздравления към възпитаниците на "Вега". За мен подобни срещи са възможност за сверяване на часовника и за научаване на много нови неща.”

За състава на Младежки дом участието в „Утринна звезда” – Банско 2012г. бе награда. През лятото „Вега” спечели Гранд При в шестото издание на фестивала, което се проведе в Албена и обра всички призови места в категориите модерни и характерни танци. Марианна Савова получи на галаконцерта специалната награда на Нов български университет за принос в развитието на танцовото изкуство. Наградата Гранд При бе съпроводена със специална покана за безплатно пребиваване по време на следващото издание на "Утринна звезда"-2012г. в Банско. „Вега” спечели и покана за концерт в НДК на лауреатите на този музикален форум.

В Банско балет „Вега” отново взе всички призови места в категориите, в които участва. При дуетите над 12 години Славена Григорова и Лина Детелинова бяха класирани на първо място. В категория „Характерни танци – групи” и в категория „Съвременни танци – групи” съставът бе отново без конкуренция и стана първи.

„Отличията ни бяха връчени лично от кмета на Банско. Директора на фестивала Кирил Костадинов покани нашите възпитаници и изрично настоя да открият галаконцерта. За тях това беше още едно признание за постигнатото до момента – разказа още Марианна Савова.

Над 2000 бяха участниците в VІІ Международен фестивал на изкуствата "Утринна звезда" - Банско – 2012г. - от Молдова, Украйна, Македония, Турция и България.

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2023

design compaskom©.