Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Концерт за "Енeрсис"

 

С голям коледен концерт на съставите на Младежки дом ръководството на фирма "Енерсис" поздрави работниците и служителите в предприятието. В програмата участваха Балетна формация „Търговище” с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева, Вокална студия „The Crystals” с ръководител Тодор Тодоров, Школа за модерен балет „Вега” с гл. худ. ръководител Марианна Савова и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче” с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева. Пяха още Невена Пейкова и Сабина Донева - възпитанички на Младежки дом - Търговище, които днес учат в Музикалното училище в София.

ГАЛЕРИЯ

 

 

"Коледни чудеса" в Младежки дом-Търговище

267 творби бяха представени за участие в Общинския конкурс за коледни картички и украси "Коледни чудеса" на Младежки дом-Търговище. Над 300 деца и младежи се включиха в забавната надпревара. 31 са наградите, които  определи жури в състав: Силивия Малинова - преподавател по изобразително изкуство, Магдалена Стоянова - ръководител на ателие „Шарени пръсти" и Славка Георгиева - ръководител на клуб „Батик".

Автори на картичките и украсата са млади хора от повечето училища в града и от двете основни училища в селата Дралфа и Надарево. Всички те бяха поканени на изложба, събираща творбите им на едно място във фоайето пред Концертната зала на Младежки дом. Последва голям празничен концерт. В програмата - Балетна формация „Търговище”, Вокална студия „The Crystals”, Школа за модерен балет „Вега” и Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче”. За да поздравят участниците, на сцената се качиха и Невена Пейкова и Сабина Донева - възпитанички на Младежки дом - Търговище, които се представиха отлично в „Гласът на България", а днес учат в Музикалното училище в София.

Инициативата бе посветена на Коледните празници и на Европейската седмица на младежка активност и е част от проект “МИКЦ – Търговище - информация и консултация за младите хора“, който се финансира от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи” към МОМН и се изпълнява от Сдружение «Мисионис», в партньорство с Младежки дом и Община Търговище.

 

ГАЛЕРИЯ

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.