Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

"Докосвам те с любов" на БФ "Търговище" - празник на таланта, изяществото и красотата

В празник на таланта, красотата и изяществото се превърна годишният концерт на Балетна формация "Търговище", наречен " Докосвам те с любов". Съставът на Младежки дом, с ръководители Мариам Макарнаян и Севдалина Стойчева, зарадва родители и гости с класически, характерни и модерни танци, повечето от които печелили златни отличия на няколко международни конкурси през творческия сезон.

На сцената излязоха всички групи на състава - от най-малките, някои от децата стъпиха за първи път на сцена пред публика, до най-големите, които през тази година излизат от формацията и поемат своя нов път. Всички те показаха своята любов към танца, наученото и постигнатото през творческия сезон. С вокални изпълнения ги подкрепиха техните приятели от Школа за естрадно пеене, с ръководител Кремена Кряколова

В края на концерта, със сълзи, цветя, подаръци и с пожелания за много бъдещи успехи бяха изпратени абитуриентите - Ясмин, Йоанна, Клио, Пламена, Ралица и Радостина. Всички те, както и останалите малки и големи танцуващи момичета и момчета получиха кошници с цветя и букети - от кмета на Община Търговище, от родители, приятели и гости. Директорът на Младежки дом-Търговище Даниела Марчева припомни моменти от историята на балета, от неговите постижения през годината, благодари на двете ръководителки и на децата за красивата вечер и пожела много успехи по пътя към звездите на момичетата, които снощи танцуваха може би за последен път на сцената на Младежки дом. Много бяха цветята и поздравленията към двете ръководителки Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян. Те също благодариха на децата и техните родители за всеотдайността и упоритостта през годината, както и за многото постигнати отличия.

Галерия със снимки можете да разгледате ТУК

 

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.