Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Селин Дауд със самостоятелна изложба "Слънчеви момичета”

Във фоайето на Младежки дом-Търговище, в присъствието на много приятели и гости, бе открита първата самостоятелна изложба на Селин Дауд от Клуб "Батик". Експозицията носи заглавие „Слънчеви момичета” и включва рисунки в техника батик, създадени през настоящия творчески сезон. Показани бяха и творби на Селин, изпълнени в други приложни техники.

Откриването на изложбата бе много емоционално. Селин получи специални поздравления от директора на Младежки дом Даниела Марчева и от ръководителя на клуба Славка Георгиева, получи аплодисменти и много цветя. Сред гостите бяха двама зам. кметове - Рая Матева и Емине Якубова, преподаватели, роднини, съученици и приятели.

В началото Славка Георгиева разказа за това как Селин е започнала да рисува в клуба още преди 8 години, когато е била в първи клас, за това че бързо е усвоила техниката батик и рисува с много прецизност и внимание. Тя разказа още за останалите интереси на Селин - правенето на картички, литературата, сладкарството и др. Последва поздрав от Даниела Марчева, която й пожела още много успехи по пътя й напред и винаги да си спомня прекрасните мигове като този, свързани с  Младежки дом.

Всички снимки можете да разгледате тук: ГАЛЕРИЯ

назад

Copyright © www.cmditg.com 2021

design compaskom©.