Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

БФ"Търговище" участва в „Празник на балета”-Лясковец 2020

Балетна формация „Търговище”, към Младежки дом-Търговище, се представи с четири танца на сцената на читалище „Напредък-1870”- гр. Лясковец по време на ХIII-та национална детско-юношеска балетна среща „Празник на балета”-Лясковец 2020. Момичетата на Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян танцуваха „Вариация на Китри”, „Фламенко”, дует от балета „Зле опазено момиче” и „Арменски танц”.
За тринадесети път община Лясковец и читалище „Напредък-1870”- гр. Лясковец организираха "Празник на балета". В поредната Детско-юношеска балетна среща се включиха 120 възпитаници от пет балетни студиа и школи - домакините от лясковската танцова школа „Ритъм” с художествен ръководител Валя Атанасова и репетитор Габриела Карчева и четири колектива от страната - балет „Виржиния”– гр. Велико Търново с балетен педагог Виргиния Казарина, танцова школа „Лиана”, гр. Габрово с балетен педагог Лиляна Пантелеева, шуменската Школа за класически танци, с балетен педагог Светла Денчева и нашата Балетна формация „Търговище“ с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян.
В двата дни на балетните празници, момичетата от всички формации имаха възможност да участват в работилници по характерни танци, ръководени от д-р Бонка Матова - преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Уроците като част от балетния форум, бяха основен акцент на Детско-юношеската балетна среща и целяха постигане на приемственост между поколенията.
При откриването на балетния празник децата направиха демонстрация и представиха на сцена наученото през двата дни. Преди да се състои празничният концерт, патронът на форума, кметът д-р Ивелина Гецова, отправи приветствия към гости, участници и почитатели на балетното изкуство.

 

Още снимки можете да разгледате тук ГАЛЕРИЯ

назад

Copyright © www.cmditg.com 2023

design compaskom©.