Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Абсолютен световен шампион по фолклор за 2021 г. е ДФА "Шарено герданче"

Може да бъде изображение с един или повече хора и изправени хора

 

ДФА "Шарено герданче" към Младежки дом-Търговище, с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева,  е Абсолютен световен шампион по фолклор от ХI World Championship of Folklore 2021. Това отличие е изключително високо признание за труда и артистичното представяне на състава на този голям международен форум. През тази година в него участваха изпълнители от 18 държави.

На специална церемония в Несебър ръководителите на състава Светла Стаменова и Анжела Георгиева получиха от журито Голямата награда на “WORLD FOLK 2021” – World Grand Prix "Орфей", Златен медал и Диплом за  Абсолютен Световен шампион по фолклор за 2021 година, както и парична премия от 1000 Евро.

Характерна особеност на Световния шампионат по фолклор "World Folk” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни телевизии в България, по 3 сателитни телевизии с обхват цяла Европа, както и по телевизия "EuroFolkTV" на адрес tv.eurofolk.com. С тези дейности се изпълнява основната цел на Световният шампионат по фолклор "World Folk” за запазване и популяризиране на традиционните народни изкуства.

Организатори на шампионата са:
EuroFolklore Academy, World Folklore Academy, Event Vacation. 
С подкрепата на:
Световна Асоциация на Фолклорните Фестивали – WАFF;
Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF;
UNESCO, IOV-WORLD, CID-UNESCO
Общините: Несебър, Бургас, Поморие
EuroFolklore Academy, World Folklore Academy, Event Vacation. 
С подкрепата на:
Световна Асоциация на Фолклорните Фестивали – WАFF;
Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF;
UNESCO, IOV-WORLD, CID-UNESCO
Общините: Несебър, Бургас, Поморие и кметство Свети Влас.

ДФА "Шарено герданче" завършва поредния успешен сезон с достойно представяне и заслужено признание от международен фестивал и започва новия творчески сезон с участие в два фестивала - в гр. Попово на 13 септември НФС "Автентичност и съвремие" и на 25 септември МФФ "Море от ритми" - гр.Балчик.

Изпълненията на ДФА "Шарено герданче" на XI World Championship of Folklore "World folk 2021" - Day 2 започват 4 часа и 25 минути след началото на видеото .

 

Може да бъде изображение с 7 души, включително Анжела Георгиева и изправени хора

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.