Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Поздравителни адреси от кмета на Търговище получиха ръководителите на "Шарено герданче"

 

 

Ръководителите на ДФА "Шарено герданче" Светла Стаменова и Анжела Георгиева днес получиха поздравителни адреси от кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров. Поводите бяха два - днешният 1 октомври - Световен ден на музиката и пристигналите в местната администрация Дипломи от организаторите на ХI World Championship of Folklore 2021.

Във всеки Диплом се изказва поздравление и благодарност  към Светла Стаменова и Анжела Георгиева за чудесното представяна на  ДФА "Шарено герданче" на този голям международен форум. В края на август съставът спечели голямата награда на “World Folk 2021” – World Grand Prix "Орфей", Златен медал и Диплом за Абсолютен Световен шампион по фолклор за 2021 година, както и парична премия от 1000 Евро.

"Благодарим Ви, че с отдаденост продължавате да бъдете вдъхновяващ пример за децата на Търговище и да съхранявате родния фолклор. Най- специални поздравления дължим на децата, без които съществуването на "Шарено герданче" би било немислимо. Благодаря Ви за гордостта, която носите мили деца. Благодаря и на Вашите родители, които се доверяват на педагозите, които Ви водят по пътя на опознаването и обикването на българските традиции... " - се казва в част от поздравителния адрес на кмета д-р Дарин Димитров.

На срещата в Община Търговище днес той още веднъж лично е поздравил ръководителите на ДФА "Шарено герданче" Светла Стаменова и Анжела Георгиева, както и всички деца пеещи и танцуващи в състава. Споделил е, че е видял пламъка и радостта им при връчването на голямата награда преди дни в Търговище и че е убеден че всички те влагат много сърце, за да бъде състава на това високо ниво. Както той, така и цяло Търговище се гордеят с постиженията на ансамбъла, е станало още ясно по време на срещата днес.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.