Добре дошли в новия сайт на Младежки дом - Търговище

Наградата на Кмета на Балчик и още шест отличия спечели ДФА "Шарено герданче"

ДФА „Шарено герданче”, към Младежки дом-Търговище, с ръководители  Светла Стаменова и Анжела Георгиева спечели голямата награда на Кмета на Община Балчик от ХI Международен фолклорен фестивал „Море от ритми”. При голяма конкуренция, на състава бяха присъдени още шест отличия, в различни категории.

Първа награда спечели танцовият състав на „Шарено герданче”, с р-л Анжела Георгиева, в раздел „Обработен фолклор”, втора възрастова група.

Хорът на ДФА „Шарено герданче”, с р-л Светла Стаменова, бе отличен също с първа награда, грамота и статуетка, в раздел „Обработен фолклор”, до 18 г.

При камерните формации до 18 год. първото място спечели Камерна група към ДФА „Шарено герданче”.

При индивидуалните изпълнения, любители, втора възрастова група, първо място бе присъдено на Анита Емилова от „Шарено герданче”, а трето на Селин Елиман.

За "Най - личен момък" на фестивала бе избран Стелиян Цветков от „Шарено герданче”. Той получи статуетка и грамота. Фотографии на Стелиян ще красят каландара на фестивала за следващата година.

Фолклорният фестивал „Море от ритми” се организира от Сдружение с нестопанска цел „За Балчик”, с изключителната подкрепата на Община Балчик, под патронажа на кмета Николай Ангелов. Неговите цели са да насърчава, развива и поддържа ценностите, нагласите, приятелството и контактите между  народите; да стимулира творчеството в областта на изкуствата и фолклора; да популяризира автентичността на българския фолклор и да запазва връзката с народните традиции.

назад

Copyright © www.cmditg.com 2022

design compaskom©.